V juniorské extralize porazili hráči HK Mountfield Hradec Králové Kometu Brno vysoko 7:1

24. 02. 2018 11:58:01
Zhruba sto diváků sledovalo v Hradci králové své domácí juniory v extralize juniorů proti Kometě Brno. Zápas se nesl ve výborném tempu a Hradec Králové vyhrál zaslouženě vysoko 7:1.

Junioři se v začátku sezóny trošku hledali, to ale poslední dobou už rozhodně neplatí. Vždyť skalpem Brna zapsali již osmou výhru v řadě! Na triumfu 7:1 může Hradecké mrzet snad jen fakt, že brankář Daniel Dvořák těsně nedosáhl na čisté konto. Důležitější jsou však tři body do tabulky, díky nimž je Mountfield v nadstavbě DHL extraligy stále stoprocentní.

Branky a nahrávky: 1. Jirásek (Řepík), 6. Hidveghy (D. Matouš, F. Moník), 16. Hidveghy, 18. T. Kynčl (Mašín), 35. Muška (T. Kynčl, D. Dvořák), 43. Štohanzl (Řepík, D. Matouš), 57. F. Moník (Řepík, Hnik) – 49. Hasoň (Novák, Havlát). Rozhodčí: Veselý – Roischel, Pechán. Vyloučení: 4:3, navíc Čejka (KOM) 10 min. OT. Bez využití. Střely na branku:37:18. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1. Mountfield HK: D. Dvořák – Hroudný, Muška, Pohl, Havránek, J. Moník, T. Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hnik, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Štohanzl. HC Kometa Brno: Šindelka (21. Holík) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Kučeřík, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Minárik, Čejka, Matula, Ferda, Frydrych, Krejčí, Kunc.

PARÁDNÍ HRADECKÁ TŘETINA, DO SÍTĚ SOUPEŘE PADLY ČTYŘI GÓLY

Zápas prakticky teprve začal a Hradec už vedl. V čase 0:39 se z dorážky po střele prosadil Filip Jirásek – 1:0. Hradečtí junioři měli výborný pohyb, který záhy znovu zužitkovali. Po přihrávce Dominika Matouše vstřelil branku Patrik Hidveghy, který zůstal nikým nehlídán před brankářem Šindelkou – 2:0.

Ve 13. minutě mohlo Brno z krásné akce snížit. Matěj Svoboda dostal přihrávku do druhé vlny a příklepem vystřelil, ale gólu zabránila branková konstrukce za Danielem Dvořákem. Na začátku čtrnácté minuty byl vyloučen domácí Řepík a hosté cítili šanci. Michal Kunc zůstal u pravé tyče Dvořákovy branky a také tam přišla přihrávka, domácí obránce však stačil zablokovat Kuncovu hokejku a ze šance nakonec nic nebylo.

Pak už opět úřadovali domácí. V čase 15:15 se podruhé v zápase prosadil Patrik Hidveghy, když krásnou individuální akci napodruhé proměnil do horní části Šindelkovy branky – 3:0. A o dvě minuty a dvě vteřiny později se Hradečtí radovali znovu. Patrik Mašín geniální přihrávkou od mantinelu našel sjíždějícího obránce Tomáše Kynčla a zvýšil na 4:0. Na konci periody si domácí zahráli první přesilovku, uspět z ní ale nedokázali.

VÝCHODOČESKÁ AKTIVITA PŘINESLA DALŠÍ TREFU

Do druhé třetiny vyměnil Šindelku v brněnské bráně Holík a hned se musel ohánět, zákroky proti hradeckým střelám ale byly úspěšné. V půlce zápasu pak šel na trestnou lavici Jaroslav Dvořák a byly to hodně perné chvilky před brankovištěm Daniela Dvořáka, neboť domácí gólman musel čelit několika nebezpečným ranám a dorážkám.

Jenomže hosté své šance nevyužili a ve 35. minutě opět udeřili Východočeši. Jakub Muškastřelou po zemi nachytal brněnského brankáře – 5:0. Zajímavostí je, že u páté branky si asistenci připsal i gólman Daniel Dvořák. Pětigólový náskok pak vydržel na světelné tabuli až do konce prostřední části a do kabin šlo spokojeněji mužstvo domácích.

KOMETA VSTŘELILA ČESTNOU BRANKU, HRADEC ALE DUEL KONTROLOVAL

Nastolené tempo hry pokračovalo také ve třetí třetině. Po dlouhém zranění se poprvé do ostrého zápasu postavil Martin Štohanzl a hned mohl slavit přesný zásah. Dominik Řepík poslal geniální pas a právě Martin Štohanzl stahovačkou obelstil hostujícího muže v masce a poslal puk do odkryté klece – 6:0.

Na ledě se s postupem času začalo hrát trošku více do těla a když chvíli zůstal na ledě ležet Patrik Hidveghy, hosté situace využili. Přihrávku skrze pásmo do prázdné brány zužitkoval Jan Hasoň – 6:1. Další snížení mohl přinést Minárik, jenž se sice po návratu z trestné netrefil, dostal ale šanci na reparát, jelikož z důvodu faulu bylo nařízeno trestné střílení. Se střelou ale neměl Daniel Dvořák větší problémy.

V závěru zápasu ještě upravil konečné skóre na 7:1 Filip Moník. V poslední minutě ještě brněnský kapitán Čejka napadl tvrdě hradeckého Chalupu, na výsledku zápasu už ale tento zákrok nic nezměnil. Hradec zvládl i třetí zápas v nadstavbě a v přímém boji o první místo ve skupině deklasoval Kometu.

Autor: Martin Fletcher | sobota 24.2.2018 11:58 | karma článku: 7.47 | přečteno: 6912x

Další články blogera

Martin Fletcher

MVP února Kooperativa NBL je Rashad Madden

Byl to pro něj výjimečný měsíc. V únoru dotáhl křídelník Rashad Madden basketbalisty NH Ostrava k dokonalé bilanci 3-0, jakou se mohli pochlubit už jen v Nymburce.

8.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 7.79 | Přečteno: 3174 | Diskuse

Martin Fletcher

Děčín porazil ve čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru Komárno 78:67

Obhájce trofeje v Českém poháru, BK ARMEX Děčín, po velkém procitnutí svého top skórera Matěje Svobody, autora 26 bodů, nakonec zvládl dramatickou bitvu druhého čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru.

14.2.2024 v 16:45 | Karma článku: 5.76 | Přečteno: 4139 | Diskuse

Martin Fletcher

Jižní Supi se věnují skvěle mládežnickému basktebalu

Praha – Basketbal na Praze 15 a 11, proč ne? Možnost hrát tento skvělý kolektivní sport přináší basketbalový klub Jižní Supi mladým nadšencům již od roku 2008. Mládežnický klub má aktuálně registrováno téměř 200 hráčů a hráček.

4.6.2023 v 19:37 | Karma článku: 9.68 | Přečteno: 3738 | Diskuse

Martin Fletcher

Nejlepší tribute Depeche Mode poprvé v Praze!

Praha - Druhý pátek v květnu přivítá pražské umělecké centrum MeetFactory nejlepší tribute projekt skupiny Depeche Mode a to Forced to Mode.

24.4.2023 v 13:59 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 5820 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 190 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7466

Nezávislý novinář mapující dění ve společnosti, sportu, politice, který také přináší informace o akcích pro děti, dospělé a seniory.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...