Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V extralize ledního hokeje juniorů Hradec Králové : České Budějovice 4:2

Co přinesl zápas? Nervózní, ale vyrovnaný hokej. Mnoho udělených trestných minut. Sporný gól Hradce Králové na 4:2 po faulu na budějovického hráče a opět výborný výkon brankáře Dominika Dvořáka.

Juniorka je v play off! Účast ve vyřazovacích bojích jí definitivně zajistil čtvrteční mač s Českými Budějovicemi, v němž měli Lvi po celou dobu gólově navrch. Dvougólové vedení Hradce sice Motor dvakrát dotáhl na kontaktní branku, vyrovnat se mu ale ani v jednom případě nepovedlo. Po výhře 4:2 tak junioři Mountfieldu mohli po roční pomlce oslavit postup do čtvrtfinále.

Třetina bohatá na fauly sedla lépe Hradeckým

Že rozhodčí budou posílat hráče na trestnou lavici poměrně často, to naznačil už úvod klání. Hned ve 3. minutě totiž putoval za katr Filip Moník, následovali ho kolem půlky třetiny východočeský Havránek a chvilku po něm budějovický Dudáček. A právě hra ve čtyřech byla to, co Hradci sedělo. Domácí na dlouho zamkli Motor v jeho pásmu, Matějček objel branku, nalákal na sebe obránce i s gólmanem a Kryštof Hroudný neměl problém přiklepnout puk do odkryté svatyně – 1:0.

Nastolený trend vylučování pokračoval i nadále, na rozdíl od předchozí situace ale tentokrát nestandardní počet hráčů na ledě k rozvlnění sítě nevedl. Hradečtí junioři byli tím mužstvem, které se projevovalo aktivněji na obou koncích hřiště, a odměnou mu byla rovných 100 vteřin před sirénou druhá trefa. Vedení 2:0 vystřelil Lvům Patrik Mašín.

O šance nouze nebyla, po jednom gólu vstřelily oba týmy

Prostřední dvacetiminutovka začala trochu volněji, spolu s 30. minutou se ale tempo hry směrem dopředu zvedlo a Budějovice snížily na rozdíl jediného gólu. Lukáš Matys si počíhal na kotouč před Dvořákovou brankou a dokázal ho doťuknout do poloprázdné klece – 2:1. Hradečtí záhy uháněli v přečíslení dva na jednoho a ke gólu jim málem nechtěně pomohl Rákosník, brankář Lidák však zareagoval na změnu směru kotouče včas.

Hned dvě dobré příležitosti měl pak na druhém konci kluziště Bláha, východočeský Daniel Dvořák ale lítal do tyče k tyči a dokázal oba jeho pokusy zneškodnit. Dalších šancí zavánějících gólem postupně přibývalo a bylo jenom otázkou času, kdy některá z nich skutečně skončí za brankovou lajnou. Stalo se tak ve 36. minutě, kdy Hroudný nastřelil od modré tyčku a Štěpán Matějček dorazil jeho ránu za bezmocného gólmana. Využitá přesilovka dostala Hradec znovu do dvoubrankového vedení, tentokrát v podobě 3:2.

Vzpouru Motoru ukončila trefa do prázdné branky

Lvi vlétli do poslední části doslova a do písmene po hlavě. Pokus osamoceného Havránka skončil o centimetry vedle, pro Haškovu křižnou střelu se zase na poslední chvíli natáhl Lidák. Hosté se ale hradeckému přesilovkovému zámku ubránili a vyrazili také dopředu. A v přečíslení se mohli dokonce radovat, nahrávku před prázdnou síť ale za minutu dvanáct vyšvihl Dvořák betonem. Výtečně si počínal také gólman na druhé straně, jenž během chvilky zlikvidoval salvu domácích střel a dorážek.

Na budějovických byla vidět snaha o útočení a stále více bušili do hradecké obrany. Ta dlouho nájezdy odrážela, v 55. minutě ale kapitulovala. Nehlídaný Lukáš Matys dokázal dorazit z brankoviště kotouč až za Dvořáka a kontaktním gólem vykřesal Budějovicím naději. Ta ale definitivně zhasla poté, co v hostující power-play obral soupeře o puk Radovan Pavlík a brankou do prázdné klece pojistil Hradci výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Miroslav Řehák (Mountfield HK):
Nepodali jsme optimální výkon, z naší strany nebyl zápas dobrý. Bez pohybu, někteří hráči vůbec neodevzdali to, na co momentálně mají. Jsme samozřejmě šťastní za výhru, v podstatě jsme ji ale utrpěli. S takovýmhle výkonem bychom asi v sobotu na Kometě hrát nemohli. Jsme už sice v play off, v tabulce ale nechceme skončit čtvrtí, chceme být co nejvýš.

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice):
Je škoda, že jsme v Hradci nebodovali. Jeli jsme na zápas s třemi lajnami, které nám zbyly. Po rozhodnutí svazu ohledně ročníku 1999 v příští sezóně jsem rád, že k utkání hráči přistoupili tak, jak přistoupili. Sehráli jsme velmi dobrý zápas a prohráli se ctí. Myslím, že jsme domácí docela potrápili.

Třetiny 2:0, 1:1, 1:1Branky a nahrávky: 11. Hroudný (Matějček, Hašek), 19. Mašín (Kynčl, Pažourek), 36. Matějček (Hroudný, Gaspar), 59. Pavlík (Matějček, Havránek) – 31. Matys (Bárta, Bláha), 55. Matys (Dosek). Rozhodčí: Ondráček – Kis, Rampír. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2. Mountfield HK: D. Dvořák – Hroudný, Muška, Gaspar, Pohl, Havránek, J. Moník, T. Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hašek, F. Moník, Mašín, Hidveghy, Chalupa, Pavlík. HC Motor České Budějovice: Lidák – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Bláha, Prášek, Káník, Kaisler, Kronus, Dančišin, Bárta. + také autor článku Klára Petrásková

Autor: Martin Fletcher | pátek 9.3.2018 12:42 | karma článku: 8,21 | přečteno: 8575x
  • Další články autora

Martin Fletcher

MVP února Kooperativa NBL je Rashad Madden

Byl to pro něj výjimečný měsíc. V únoru dotáhl křídelník Rashad Madden basketbalisty NH Ostrava k dokonalé bilanci 3-0, jakou se mohli pochlubit už jen v Nymburce.

8.3.2024 v 15:05 | Karma: 8,18 | Přečteno: 3174x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Děčín porazil ve čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru Komárno 78:67

Obhájce trofeje v Českém poháru, BK ARMEX Děčín, po velkém procitnutí svého top skórera Matěje Svobody, autora 26 bodů, nakonec zvládl dramatickou bitvu druhého čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru.

14.2.2024 v 16:45 | Karma: 6,19 | Přečteno: 4139x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Jižní Supi se věnují skvěle mládežnickému basktebalu

Praha – Basketbal na Praze 15 a 11, proč ne? Možnost hrát tento skvělý kolektivní sport přináší basketbalový klub Jižní Supi mladým nadšencům již od roku 2008. Mládežnický klub má aktuálně registrováno téměř 200 hráčů a hráček.

4.6.2023 v 19:37 | Karma: 10,05 | Přečteno: 3739x | Diskuse| Společnost

Martin Fletcher

Nejlepší tribute Depeche Mode poprvé v Praze!

Praha - Druhý pátek v květnu přivítá pražské umělecké centrum MeetFactory nejlepší tribute projekt skupiny Depeche Mode a to Forced to Mode.

24.4.2023 v 13:59 | Karma: 10,09 | Přečteno: 5820x | Diskuse| Kultura

Martin Fletcher

Rozhovor s mistrem světa v hodu diskem s Kristjanem Čehem

Nedávno proběhlý atletický mítink Rieter je rozhodně nejvýznamnější sportovní akcí v Ústí nad Orlicí.

8.9.2022 v 15:11 | Karma: 7,87 | Přečteno: 6771x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 190
  • Celková karma 7,19
  • Průměrná čtenost 7946x
Nezávislý novinář mapující dění ve společnosti, sportu, politice, který také přináší informace o akcích pro děti, dospělé a seniory.

Seznam rubrik