Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vladimír Kiseljov vystavuje v Týnské literární kavárně v Praze

Kiseljov je interdisciplinární tvůrce v oborech malby, nástěnné malby, scénografie, režie, performance, libretista a spisovatel. Jeho díla vznikají v úzkém propojení hudby, barvy a pohybu Ducha v prostoru. 

Další vernisáž charismatického Vladimíra Kiseljova nenechala na sebe dlouho čekat po sobotní vernisáži v Muzeu východních Čech v Hradci Králové na téma : Zkušenosti srdce, nyní čeká na milovníky umění další vernisáž a následná výstava, která dnes začíná od 18:00 hodin v Týnské literární kavárně v Praze, tentokráte s podtitulem: Myšlenka tělem.

V úterý 2. června v Týnské literární kavárně proběhne vaše vernisáž pod názvem „Myšlenka tělem“, co je její ústřední myšlenkou? I když název již jistě napovídá.

Myšlenka tělem – to pro mě představuje princip zrealizování naší bytostné vnitřní potřeby ve hmotě, v našem světě. Dá se říci, že když jsme plně napojeni na svou duši, pak už přímo celým tělem ztělesňujeme své poslání. Konáme ho bez dlouhých váhání, náš záměr se přímo a bez prodlev realizuje. Můžeme to zažít i jako pocit jistoty tanečníka, když je plně obsažen v každém svém pohybu – plně v přítomném okamžiku, šťastný a naplněný. Pevně zakořeněný jako strom – současně ale plný pružného pohybu vzhůru a do stran. Taková témata má nová výstava obsahuje, obrazy člověka- stromu ve více podobách jsou mým oblíbeným tématem.

Jaké obrazy budou v Týnské literární kavárně vystavovány a v jakém časovém horizontu vznikly?

Na této výstavě uvidíte mnoho mých nejvíce minimalistických obrazů, geometrických – oproti většinou velmi organickým obrazům, které tvořím. Budete mít možnost prožít mé nejnovější obrazy, které jsem namaloval během posledních tří měsíců za korona krize a karanténě ve svém ateliéru. Jejich tématika je láska vítězící nad strachem – a milost rozpouštějící mříže nesvobody, podobně jako na mé současně probíhající výstavě v Hradci Králové. Jsou většinou také inspirované hudbou Gustava Mahlera, protože měla část z nich být vystavena v dubnu a květnu na mé domluvené výstavě v Galerii Gustava Mahlera v Jihlavě. Výstava se ale bohužel pro výjimečný stav nemohla odehrát – a je přeložena na příští rok. Nevěším ale hlavu, myslím, že nám karanténa přinesla mnoho podnětných otázek. Především na to, kdo jsme, kam směřujeme – a jak jsme opravdu šťastní. Co vlastně v životě potřebujeme – a bez čeho se obejdeme. Z mého pohledu je v životě hlavní realizovat svůj sen, činnost, která nás činí šťastnými – a dělá tedy šťastnými i lidi kolem nás. Mě činí šťastným tvořit, milovat a otvírat i ostatním lidem svými obrazy bránu do jejich nitra. Otvírat jejich srdce.

V Muzeu východních Čech v Hradci Králové, na zahájení výstavy pod názvem „Zkušenosti srdce“ proběhla velice zajímavá performance, čeká na pražské návštěvníky něco obdobného a můžete prozradit oč půjde?

 Při zahájení vernisáže v Praze se těšte na vynikající mladou houslistku Ludmilu Pavlovou, velký talent nejmladší hudební generace. Budu při jejím hudebním vystoupením při skladbě J.S. Bacha malovat naživo obraz, zažijete tedy další formu mé malířsko-hudební performance. Těším se, že na vernisáži uvidím své přátele, které jsem několik měsíců nemohl potkat kvůli karanténě – a těším se i na nové lidi, kterým pak budu na svých výstavách předávat inspirativní energii pomocí obrazů a hudby častěji.

O autorovi:

Kiseljov je interdisciplinární tvůrce v oborech malby, nástěnné malby, scénografie, režie, performance,  libretista a spisovatel. Jeho díla vznikají v úzkém propojení hudby, barvy a pohybu Ducha v prostoru. Maluje také obrazy zachycující energii hudby přímo na koncertech. Zachycuje svým dílem proud energie, který pramení z jeho osobního pochopení a prožití hudby a různých mytologií, pohádek a symboliky. Snaží se svým dílem pozitivně působit na společnost a vnášet energické duchovní impulzy do všedního života svého okolí. Proto realizuje často díla ve veřejném prostoru, ať už jako nástěnnou malbu, performance nebo výstavu maleb.  V Galerii obrazů si tu můžete prohlédnout obrazy a pustit si k nim zároveň hudbu, která je inspirovala, proto tuto zvláštnost neváhejte využít !

O Týnské literární kavárně:

Název sice implikuje vřelý vztah k literatuře, ale rozhodně to neznamená, že se zde musíte pilně soustředit pouze na četbu. Pokud zrovna nemáte chuť listovat v bohaté nabídce pevných vazeb, můžete si třeba dopřát sklenku vínka nebo šálek dobré kávy s kamarády. Malebná Týnská ulička v centru města je skvělým místem nejen pro setkávání s přáteli, ale současně klidným prostorem k rozjímaní, studiu či čtení knih. Dokonce i menší jedlíci se mohou spolehnout na to, že zde nepřijdou zkrátka. Sesterskou pobočkou Týnské literární kavárny je Řetězová kavárna ve stejnojmenné ulici, v obou kavárnách si lze pronajmout prostory k soukromým akcím.

Kde výstavu můžete navštívit:

Týnská 6, 110 00 Staré Město, Praha

Autor: Martin Fletcher | úterý 2.6.2020 11:26 | karma článku: 7,83 | přečteno: 4363x
  • Další články autora

Martin Fletcher

MVP února Kooperativa NBL je Rashad Madden

Byl to pro něj výjimečný měsíc. V únoru dotáhl křídelník Rashad Madden basketbalisty NH Ostrava k dokonalé bilanci 3-0, jakou se mohli pochlubit už jen v Nymburce.

8.3.2024 v 15:05 | Karma: 8,18 | Přečteno: 3174x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Děčín porazil ve čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru Komárno 78:67

Obhájce trofeje v Českém poháru, BK ARMEX Děčín, po velkém procitnutí svého top skórera Matěje Svobody, autora 26 bodů, nakonec zvládl dramatickou bitvu druhého čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru.

14.2.2024 v 16:45 | Karma: 6,19 | Přečteno: 4139x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Jižní Supi se věnují skvěle mládežnickému basktebalu

Praha – Basketbal na Praze 15 a 11, proč ne? Možnost hrát tento skvělý kolektivní sport přináší basketbalový klub Jižní Supi mladým nadšencům již od roku 2008. Mládežnický klub má aktuálně registrováno téměř 200 hráčů a hráček.

4.6.2023 v 19:37 | Karma: 10,05 | Přečteno: 3739x | Diskuse| Společnost

Martin Fletcher

Nejlepší tribute Depeche Mode poprvé v Praze!

Praha - Druhý pátek v květnu přivítá pražské umělecké centrum MeetFactory nejlepší tribute projekt skupiny Depeche Mode a to Forced to Mode.

24.4.2023 v 13:59 | Karma: 10,09 | Přečteno: 5820x | Diskuse| Kultura

Martin Fletcher

Rozhovor s mistrem světa v hodu diskem s Kristjanem Čehem

Nedávno proběhlý atletický mítink Rieter je rozhodně nejvýznamnější sportovní akcí v Ústí nad Orlicí.

8.9.2022 v 15:11 | Karma: 7,87 | Přečteno: 6771x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 190
  • Celková karma 7,19
  • Průměrná čtenost 7946x
Nezávislý novinář mapující dění ve společnosti, sportu, politice, který také přináší informace o akcích pro děti, dospělé a seniory.

Seznam rubrik