Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Alexey Dmitriev je nejen skvělý remixér Depeche Mode z Ruska

Alexey Dmitriev z Mosky je skvělým remixérem kultovní kapely Depeche Mode a se svým přítelem Yuri Kononovem stojí za výborným projektem Random Access. Podařilo se nám pro vás přinést se sympatickým Alexeyem exkluzivní rozhovor.

Od kdy se dá datovat vaše láska ke kapele Depeche Mode? Můžete nám prozradit jak se to přihodilo, že jste se stal fanouškem této kultovní kapely?

Když jsem byl ještě ve škole, kolem roku 1989 nebo 1990, tak jsem se hudebně zamiloval do Depeche Mode. Tehdy jsem dostal do ruky audiokazetu s koncertem „101“, který na mě velice silně zapůsobil. První skladby, které se mi opravdu líbily, byly „Behind the wheel“ a „Master and Servant“. Od té doby to všechno začalo.

Co je na kapele Depeche Mode pro vás na přitažlivého a zajímavého?

Vždy jsem byl milovníkem elektronické hudby, měl jsem rád Pet Shop Boys, A-ha. Ale Depeche Mode mi otevřelo naprosto jiný zvuk. Vokály Dave Gahana byly tak silné, že to člověka nemohlo nechat chladným. Není možné opomenout jejich styl oblékání, podle jejich vzoru se tehdy snažili téměř všichni oblékat. Mnozí fanoušci si dělali podle členů kapely účesy či si obarvovali vlasy po vzoru Martina Goreho.

Jak se to přihodilo, že jste se rozhodl dělat remixy DM?

Již od střední školy jsem miloval tvořit hudbu. Napsal jsem několik jednoduchých písní, které byly samozřejmě velmi podobné Depeche Mode. Ale to všechno nemělo tak zásadní úroveň. V roce 1995 jsem potkal Yuri Kononova (alias Jurgena Gugensona), který se také zajímal o tvorbu elektronické hudby. Doma jsme nahráli celé album (10 skladeb). Naší skupinu jsme pojmenovali Random Access. V roce 1996 byly naše skladby dokonce hrány v rádiu. Ale pak se v mé hudební kariéře vše zastavilo. Vrhl jsem se do práce, pak si založil rodinu a na hudbu už nezbyl vůbec žádný čas. Od roku 1997 pracuji jako zvukař ve filmové produkci. Tato práce mi hodně pomáhá při výběru správných nástrojů a míchání mých skladeb. Mimochodem, v jednom ze seriálů v ruské televizi zněla naše hudba v několika scénách, jako hudba na pozadí, při scénách odehrávajících se v restauracích a kavárnách. V tomto roce 2020, když jsme všichni strávili obrovské množství času doma kvůli pandemii koronaviru, jsem se náhle rozhodl vzpomenout si na své hobby, vytáhl jsem zaprášenou MIDI klávesnici (kterou mám již od roku1995) a během jedné noci jsem vytvořil zajímavou hudební stopu. Poslal jsem ji svému dlouholetému hudebnímu kolegovi Yurijovi Kononovovi a on se okamžitě rozhodl z toho udělat píseň. Jako text k písni jsme se rozhodli použít báseň jeho otce Ivana Kononova přeloženou Arkady Grigoryevem. Tak se zrodil nový singl „Stand“ od Random Access. Byl jsem tak ohromen, že od té chvíle jsem se téměř každý večer posadil ke klávesnici a pokusil se vytvořit něco nového. Při hledání nových nástrojů, nových hudebních vzorů jsem náhodou narazil na remixový balíček ke skladbě od DM Personal Jesus. A rozhodl jsem se, že určitě udělám svůj první remix své oblíbené kapely Depeche Mode. A doslova za jednu noc se tak stalo.

Jak se rodí u vás koncept pro tvorbu remixu? Jsou určité hudební vlivy, které vás pro remixy inspirují?

Koncept remixu závisí na mé momentální náladě. Miluji rytmickou taneční hudbu se spoustou basů. Možná to lze přirovnat ke stylu Deep House. Proto jsou některé z mých remixů nasyceny hlubokými basy (v tomto ohledu nedoporučuji poslouchat mé remixy přes reproduktory telefonu – jednoduše to moc neuslyšíte). Chtěl bych zmínit při této příležitosti remix Only When I Lose Myself, který je naopak založen na lyrickém klavíru. Pouze vokály byly převzaty z originálu, veškerá hudba byla znovu vytvořena. Toto je zatím můj nejoblíbenější remix. Určitě ho všem vřele doporučuji si poslechnout. Důležité je zmínit, že samotný materiál a jeho kvalita hrají velmi důležitou roli při vytváření remixu. Když jsem poslouchal vokály samostatně nebo některé nástroje samostatně, tak se náhle nápad zrodil sám. Bohužel na internetu není tolik kvalitních hudebních materiálů pro tvorbu remixů Depeche Mode.

Co Vaše tvorba – známe Vaše zdařilé skladby a remixy k nim ať to jsou StandTwins či Unshared Love. Co chcete ve své tvorbě posluchačům vzkázat a na co se ještě mohou v roce 2020 těšit?

Kromě remixů Depeche Mode, Yuri a já jsme během této doby nahráli další novou skladbu „Twins“, a vytvořili remake naší písně z roku 1995 „Unshared Love“ a také jsme vytvořili taneční remixy pro náš singl „Stand“. Když jsem remixoval skladbu „People Are People“, okamžitě jsem si myslel, že „Stand“ a „People Are People“ mají hodně společného. Text má společný význam, skladby mají stejné tempo (120 bpm). Povedl se mi také zajímavý experiment Depeche Mode VS Random Access – „People Stand megamix“. Moc doufám, že v tomto roce budeme s Yuriem dělat další nové skladby. A samozřejmě budu pokračovat v remixech své oblíbené kapely Depeche Mode. Moje aktualizace můžete vždy sledovat na mém Instagramu, na Youtube kanálu, na stránkách Bandcampu, Facebooku.

https://www.instagram.com/dmitrievalexey/

https://www.youtube.com/channel/UC647-kfAhU1oBfM3ZcinBsg/

https://alexeydmitriev.bandcamp.com

https://www.facebook.com/Music.Dmitriev/

 

Rozhovor  ruském jazyce je k dispozici níže:

 

? ?????? ??????? ?? ?????? Depeche Mode? ?????? ?? ?? ?????????? ???, ??? ?????????, ??? ?? ????? ??????????? ???? ????????? ???????

? ??????? Depeche Mode ??? ? ?????, ???????? ? 1989 ??? 1990 ????. ??? ????????????? ??????????? ????????? ???????????? ? ????????? „101“, ? ??? ???? ????? ??????????. ?????? ??????????, ??????? ??? ????? ????? ??????????? – ??? „Behind The Wheel“ ? „Master And Servant“. ? ????? ??? ? ????????.

??? ?????? Depeche Mode ??????????????? ? ?????????? ??? ????

? ?????? ??? ????????? ??????????? ??????. ??? ????????? Pet Shop Boys, A-ha. ?? Depeche Mode ??????? ??? ???? ?????????? ?????? ????. ????? ????? ????? ??? ????????? ???????, ??? ? ?? ??? ?????????? ???????????. ?? ?, ??????? ??, ?? ????? ? ??????, ? ?? ?????? – ? ?? ????? ????? ?????? ????????? ???? ???????? ?? ???. ??? ?????? ????????? ?? ?????? ??? ??????? ??????, ??? ? ??????? ????.

??? ??????????, ??? ?? ?????? ?????? ??????? ?? DM?

? ????????? ????????? ?????? ??? ?? ?????. ? ??????? ????? ????????? ??????????? ?????, ??????? ??????? ?? ???? ?????? ?? ?????????? Depeche Mode. ?? ??? ??? ???? ??????????. ? ? 1995 ???? ? ???????????? ? ????? ????????? (aka Jurgen Gugenson), ??????? ????? ????????? ????????? ??????????? ??????. ?? ? ??? ???????? ????? ?????? (10 ??????) ? ???????? ????????. ??????? ???? ?????? Random Access. ? 1996 ???? ???? ????? ???? ?????? ?? ?????. ?? ?????? ? ???? ??????????? ??????? ??? ????????????. ? ?????????? ? ??????, ????? ? ?????, ? ??????? ?? ?????? ?????? ?? ??????????. ? 1997 ???? ? ??????? ??????????????? ? ????????????????. ?????? ??? ?????? ??? ????? ???????? ? ?????????? ??????? ???????????? ? ?????????? ???????? ????? ??????????. ??????, ? ????? ?? ???????? ?? ?????????? ??????????? ???? ?????? ??????? ? ?????????? ??????, ??? ??????? ?????? ? ??????????, ? ????. ? 2020 ????, ????? ?? ??? ????????? ???????? ?????????? ??????? ???? ??-?? ???????? ????????????, ? ????? ????? ????????? ???? ?????????, ?????? ???????????? MIDI-?????????? (??????? ? ???? ???? ? 1995 ????) ? ?? ???? ???? ?????? ?????????? ??????????? ????. ? ???????? ??? ?????? ??????? ???????????? ??????? ???? ????????, ? ?? ????? ?? ????? ??????? ?? ????? ?????. ? ???????? ?????? ? ????? ?????? ????? ????????????? ??? ???? ????? ???????? ? ???????? ??????? ??????????. ??? ??????? ????? ????? „Stand“ ?? Random Access. ???? ??? ??? ??????????, ??? ? ????? ??????? ? ????? ?????? ????? ??????? ?? ?????????? ? ??????? ????????? ???-?? ?????. ? ??????? ????? ????????????, ????? ??????? ??? ???????? ??????? remix pack (????????? ??????????? ? ????? ?????) ?? ???? „Personal Jesus“. ? ? ?????, ??? ??????????? ?????? ???? ?????? ?????? ?? ??? ??????? ?????? Depeche Mode. ? ????????? ?? ???? ???? ??? ???? ???????.

??? ????????? ????????? ???????? ???????? ???? ?? ???????????? ??????????? ???????, ??????? ??????????? ??? ?? ????????

????????? ???????? ???????, ????????, ??????? ?? ????? ?????????? ? ???? ??????. ? ????? ????? ????????? ???????????? ?????? ? ???????? ??????? ???????. ????????, ??? ????? ??????? ? ????? Deep House. ??????? ????????? ??? ??????? ???????? ???????? ????? (? ????? ? ???? ?? ?????????? ??????? ??? ??????? ????? ???????? ???????? – ?????? ?? ?????? ?? ????????). ?? ????? ???? ???????? ???????? ?????? „Only When I Lose Myself“, ??????? ???????? ????? ? ?????? ?????????? ??????????. ?? ????????? ??? ???? ?????? ?????, ??? ?????? ???? ??????? ???? ??????. ??? ???? ??? ??????? ??????. ??????? ??????????? ??? ?????????. ???? ????????, ??? ??? ???????? ? ??? ???????? ?????? ????? ?????? ???? ? ???????? ???????. ???????? ???????? ????? ??? ???????? ?????-?? ???????????, ???? ????????? ????. ? ?????????, ? ????????? ?? ??? ????? ????????????? ????????? ?? ????? Depeche Mode, ?????????? ??? ???????? ????????.

? ??? ?????? ????? ?????? ? Random Access? ?? ??????? ???? ?????????? ????? ? ??????? ?? ???: „Stand“, „Twins“, „Unshared Love“. ??? ?? ?????? ??????? ????????? ? ????? ??????, ? ???? ??? ??? ????? ??????? ? 2020 ?????

??, ?????? ???????? ?? Depeche Mode ?? ??? ????? ?? ? ????? ???????? ??? ???? ????? ???? „Twins“, ??????? ?????? ????? ????? 1995 ???? „Unshared Love“, ? ????? ??????? ???????????? ??????? ?? ??? ????? „Stand“. ????? ? ?????? ?????? ?? ???? „People Are People“, ?? ????? ?? ???????, ??? ? „Stand“ ? „People Are People“ ?????????? ????? ??????. ??? ? ???-?? ????? ????? ????? ? ??????, ? ??? ?????? ???? (120 bpm) ? ???????????, ??????? ????? ???????????? ??????. ????? ????????? ????? ??? ?????? ?????????? ??????????? ?? ??????????, ? ? ????? ????????? ???????? ???? Depeche Mode VS Random Access – „People Stand megamix“. ? ????? ???????, ??? ? 2020 ???? ?? ? ????? ??????? ??? ????????? ????? ??????. ?, ??????? ??, ? ???????? ?????? ??????? ?? ???? ??????? ?????? Depeche Mode. ?? ?????? ?????? ??????? ?? ????? ????????? ? ???? Instagram, Youtube channel, ?? ????????? Bandcamp, Facebook.

https://www.instagram.com/dmitrievalexey/

https://www.youtube.com/channel/UC647-kfAhU1oBfM3ZcinBsg/

https://alexeydmitriev.bandcamp.com

https://www.facebook.com/Music.Dmitriev/

Autor: Martin Fletcher | středa 22.7.2020 18:39 | karma článku: 11,48 | přečteno: 8172x
  • Další články autora

Martin Fletcher

MVP února Kooperativa NBL je Rashad Madden

Byl to pro něj výjimečný měsíc. V únoru dotáhl křídelník Rashad Madden basketbalisty NH Ostrava k dokonalé bilanci 3-0, jakou se mohli pochlubit už jen v Nymburce.

8.3.2024 v 15:05 | Karma: 8,18 | Přečteno: 3174x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Děčín porazil ve čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru Komárno 78:67

Obhájce trofeje v Českém poháru, BK ARMEX Děčín, po velkém procitnutí svého top skórera Matěje Svobody, autora 26 bodů, nakonec zvládl dramatickou bitvu druhého čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru.

14.2.2024 v 16:45 | Karma: 6,19 | Přečteno: 4139x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Jižní Supi se věnují skvěle mládežnickému basktebalu

Praha – Basketbal na Praze 15 a 11, proč ne? Možnost hrát tento skvělý kolektivní sport přináší basketbalový klub Jižní Supi mladým nadšencům již od roku 2008. Mládežnický klub má aktuálně registrováno téměř 200 hráčů a hráček.

4.6.2023 v 19:37 | Karma: 10,05 | Přečteno: 3739x | Diskuse| Společnost

Martin Fletcher

Nejlepší tribute Depeche Mode poprvé v Praze!

Praha - Druhý pátek v květnu přivítá pražské umělecké centrum MeetFactory nejlepší tribute projekt skupiny Depeche Mode a to Forced to Mode.

24.4.2023 v 13:59 | Karma: 10,09 | Přečteno: 5820x | Diskuse| Kultura

Martin Fletcher

Rozhovor s mistrem světa v hodu diskem s Kristjanem Čehem

Nedávno proběhlý atletický mítink Rieter je rozhodně nejvýznamnější sportovní akcí v Ústí nad Orlicí.

8.9.2022 v 15:11 | Karma: 7,87 | Přečteno: 6771x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  13:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 190
  • Celková karma 7,19
  • Průměrná čtenost 7946x
Nezávislý novinář mapující dění ve společnosti, sportu, politice, který také přináší informace o akcích pro děti, dospělé a seniory.

Seznam rubrik